Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ….
Συνηθίζουμε (το γιατί δεν το γνωρίζω) να αποκαλούμε την Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία Βυζαντινή και μάλιστα υπάρχουν και μορφωμένοι άνθρωποι που την θεωρούν και….Ελληνική!!!!!! Το ηθελημένο αυτό ιστορικό ανοσιούργημα είναι παράδοξο ,αλλά ενυπάρχει ακόμη και έχει καλλιεργηθεί περισσότερο από το Ορθόδοξο χριστιανικό ιερατείο για λόγους που αδυνατώ να κατανοήσω.
Στο μόνο που έχει σχέση το «Βυζάντιο» με τους Έλληνες είναι η μεταλλαγμένη αρχαία Ελληνική γλώσσα, που χρησιμοποίησε ο αυτοκρατορικός χριστιανισμός ,δια λόγους πρακτικούς, εφ’ όσον η Αλεξανδρινή γλώσσα των Ελληνιστικών χρόνων ,ήταν για την λεκάνη της Μεσογείου η κύρια ομιλούμενη γλώσσα! Η λέξη Έλληνας ήταν βρισιά, από την εποχή της εδραίωσης της χριστιανικής θρησκείας στα όρια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας!
Σήμαινε τον ειδωλολάτρη, τον οπαδό μιας Σατανικής θρησκείας που έπρεπε να εξοντωθεί πάση θυσία !!
«Με τον παρόντα όμως νόμο, ανακοινώνουμε σε όλους, ότι εκείνοι μεν, που έχουν γίνει χριστιανοί και έχουν αξιωθεί το άγιο και σωτήριο βάπτισμα, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή αν φανούν, ότι επιμένουν στην πλάνη των ελλήνων, θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Όσοι δε δεν έχουν αξιωθεί ακόμη το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να φανερωθούν στην βασιλεύουσα πόλη μας, είτε στις επαρχίες και να πάνε στις ιερώτατες εκκλησίες μαζί με τούς συζύγους τους και τα παιδιά τους και όλα τα μέλη τού οίκου τους και να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αν δεν το κάνουν, θα χάσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα και την κινητή και ακίνητη περιουσία τους. Θα τούς αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες (…) όσοι πάσχουν απ΄ την νόσο των ανόσιων ελλήνων.» (Ιουστινιάνειος Κώδιξ 1.11)(Codex Iustinianus)
Αυτά λέει ο πολύς Ιουστινιανός!!!!Οι Έλληνες λόγω της θρησκείας τους αλλά και των φιλοσοφικών τους αναζητήσεων ,είχαν «νόσο»!!!! Και έρχονται μερικοί σημερινοί Έλληνες να μας υπενθυμίσουν την πτώση της «Βασιλεύουσας» ,την 29η Μαϊου του 1453 που ήταν λέει Ελληνική!!!!!!Μα είμαστε σοβαροί; Ακόμα και οι κατά καιρούς αυτοκράτορές τους δεν είχαν σχέση με τον Ελληνισμό…Ούτε φιλοσοφία είχε το «Βυζάντιο» (απαγορευμένη από το ιερατείο),ούτε θέατρο, ούτε αθλητισμό,ούτε επιστήμες, αλλά και η τέχνη τους απείχε παρασάγγας από τις Ελληνικές τέχνες!!!Το «Βυζάντιο» ουδέποτε υπήρξε Ελληνικό, ούτε καν …φιλελληνικό!!!!! Kαι μόνο χαμόγελο μπορεί να προκαλέσει στον διαβασμένο ακροατή ,η …στενοχώρια για την άλωση της Νέας Ρώμης που απλώς δεν στάθηκε στο ύψος των ιστορικών αλλαγών!!!!
Και για την συμπλήρωση της ιστορίας, έμαθα πως : Μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης ο αδελφός του τελευταίου αυτοκράτορα Κων/νου ο Δημήτριος, παρέδωσε στον Μωάμεθ των Β’ την Πελοπόννησο και ανταμείφθηκε με πλούσια δώρα και τις προσόδους τεσσάρων νησιών του Αιγαίου εφ’ όρου ζωής!! Η κόρη του Δημήτριου Παλαιολόγου παντρεύτηκε τον σουλτάνο και έζησε το υπόλοιπο της ζωής της στο χαρέμι. Ο ανηψιός του Κων/νου Μανουήλ γιός του Θωμά Παλαιολόγου ,επέλεξε να συνδιαλλαγεί με τον κατακτητή, και να ζήσει ήσυχος στην Κων/πολη . Απέκτησε οικογένεια και πέθανε χριστιανός εισπράττοντας σύνταξη από τον Μωάμεθ!! Ο γιος του Μανουήλ ,Ιωάννης Παλαιολόγος ,έγινε πασάς και ναύαρχος του Οθωμανικού στόλου ,με το όνομα Μεχμέτ Μεσίχ Παλαιολόγος!!!!

Advertisements

5 Σχόλια to “Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ”

 1. Αίολος Says:

  Δε νομίζω ότι είναι μυστικό : η Βυζαντινή περίοδος, υπήρξε ο μεσαίωνας του ελληνικού πνεύματος. Και η ταφόπλακά του μαζί…

 2. Λυδία Says:

  Aναρωτιέμαι:
  Οι Ελληνες του Βυζαντίου
  *Θέσπισαν αυτούς τους νόμους για τους αλιτήριους Έλληνες”?

  -“Διατάσσουμε όλα τα ιερά και οι ναοί τους (των Ελλήνων), όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της σεβαστής χριστιανικής θρησκείας. Αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτόν τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου”. (Αυτοκράτορες Θεοδόσιος και Βαλεντιανός προς Ισίδωρον, Έπαρχο Πραιτωρίου, 14 Νοεμβρίου 435 μ.Χ.)

  -“Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης. Αν κάποιος με οποιαδήποτε δύναμη παραβεί (αυτόν τον νόμο) θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό“. (Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11 : αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Α’ προς Ταύρο. Έπαρχον του Πραιτωρίου, Δεκέμβριος 534 μ.Χ.)

  -Τέτοιου είδους πράξεις (λατρεία των ελλήνων θεών) αν εξακολουθούν να συμβαίνουν(η καταγγελθεί ότι συμβαίνουν) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί ταμείο των ιεροτάτων ανδρών (δηλαδή των Ιερέων της Χριστιανικής Εκκλησίας) ενώ ο ιδιοκτήτης τους, που έδωσε τη συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το (οποιοδήποτε) αξίωμά του, θα χάσει την περιουσία του και αφού υποστεί βασανισμό με μεταλλικά όργανα, θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία”. (Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.8,αυτοκράτορες Λέων και Ανθέμιος προς Διόσκουρον, Έπαρχο του πραιτωρίου. Παρεδόθη το 472 μ.Χ.)”.

  -“Επειδή μερικοί συνελήφθησαν(αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάφτισμα) διακατεχόμενοι την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο Θεό μας, αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας. Αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάφτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους και μαζί με όλους του οίκου τους και να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν(να ζητήσουν μόνοι τους δηλαδή το σωτήριο βάπτισμα) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιουσίας, ούτε κινητής ούτε ακίνητης. Θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε κάθε μάθημα που διδάσκεται από όσους πάσχουν από τη νόσο και τη μανία(μάθησης) των ανόσιων των Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη διαφθείρουν πια τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν φανεί λοιπόν κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις άγιες εκκλησίες μας μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές. Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά, όταν είναι σε μικρή ηλικία θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, όσα δε είναι μεγαλύτερα στην ηλικία θα πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους θείους (εβραιο-βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλλουν την παλαιά (αρχαιο-Ελληνική) πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών. Όσων δε έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα ή περιουσία μεγάλη και για να κρατήσουν προσχήματα(προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έρθουν να βαφτιστούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην Ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά τους δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό, ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλιτήριους Έλληνες”. (Ιουστινιάνειος κώδικας 1.11.10).

  Aπαντώ:Η αληθινή ιστορία είναι φτιαγμένη από τη σιωπή των νεκρών.

 3. Odiseas Says:

  Πέστε τα παιδιά να ξεστραβωθούμε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: